2D & 3D uitwerking van een tuinschets of ontwerpsessie

Een inspirerend groenconcept

Op zoek naar creatieve begeleiding voor een idee, ontwerp of aanpassing van je buitenruimte? Groenr helpt je met een (schets)ontwerp en 3D visualisatie tot aan het advies voor de finishing touch om het maximale uit de seizoenen te halen voor je buitenomgeving of ‘groene’ versterking van je merk.

Fase 1 - Schetsontwerp of schetssessie

Tijdens een kennismakingsgesprek brengt Groenr je wensen en overige opdrachtkaders in kaart, alsmede eventuele door de gemeente en welstand gestelde eisen. Na deze inventarisatie en opdrachtbevestiging met afgesproken plankosten maakt Groenr een (schets)ontwerp dat op een later af te stemmen moment persoonlijk zal worden gepresenteerd.

Een andere manier is een schetssessie met alle stakeholders. Op basis van je ideeën en de creatieve input van Groenr schetsen wij samen met jou terplekke in een levendige brainstorm een plattegrond van je nieuwe buitenomgeving. Zo ziet u meteen of uw ideeën werken en heb je een begin van de uitwerking inclusief een prognose voor de latere uitvoeringskosten.

De beoogde resultaten na opdrachtbevestiging binnen een interactieve ontwerpsessie:

 • Een schetssessie duurt gemiddeld 3 a 4 uur op locatie
 • Het bespreken van je wensen / opdrachtkaders
 • Inventariseren door de gemeente en welstand gestelde eisen
 • Een schets met een uniek conceptplan
 • Inschatting van de realisatiekosten
 • Na afloop zijn de schetsen van jou

Een goede schets begint met het verzamelen van gegevens (nulmeting). Zoals een plattegrond van de woning/ overige bebouwing, kadastrale gegevens, bestaande bomen en de zonnestand. Wij smelten dit vooraf samen tot een grondplan, wat zal worden gebruikt tijdens de schetssessie.

Heb je geen bouwtekening van je woning (of plattegrond van de benedenverdieping met deuren/ ramen), kadastrale tekening en/of plattegrond van de buitenomgeving, dan kan dit door Groenr worden verzorgd.

Bij nieuwbouwprojecten kan ook een afspraak worden gemaakt in de ontwerpstudio te Den Bosch. Vooraf stuur je je bouwplannen op, zodat de schetssessie geheel besteed kan worden aan het ontwikkelen van een innovatief plan met alle wensen!

Binnen dit traject zal direct een kostenindicatie worden gegeven voor de eventuele uitvoering, waardoor je na de ontwerpsessie (maximaal een dagdeel) al met een reëel schetsplan aan de slag kunt! Dit concept vormt de basis voor eventuele verdere uitwerking in fase 2.

Fase 2 - Van schets naar 2D & 3D tot 360º!

Na het ontvangen van het schetsontwerp of na een ontwerpsessie heeft u zin gekregen om het idee verder aan te pakken. Waar begint u? Ga ik in eigen beheer de nieuwe buitenruimte aanleggen? Of neem ik toch een aannemer? Een goede start is het laten maken van een plattegrond op schaal (2D), hiermee gaan we weer een stap verder naar het gewenste eindplaatje. Hoe ziet de tuin er in werkelijkheid uit? Beelden in 3D en zelfs een panorama zijn daarvoor goede hulpmiddelen en geven inzichten aan alle betrokken partijen, zodat voor de aanlegfase alles al tot in detail kan worden besproken en uitgewerkt.

De beoogde resultaten na opdrachtbevestiging binnen deze fase:

 • Besprekingen aanpassingen n.a.v. schetsontwerp of schetssessie
 • Een plattegrond van uw toekomstige buitenomgeving op schaal (2D)
 • 3D renderingen van uw toekomstige buitenomgeving
 • Panorama: Bekijk en bespreek uw plannen 360º met anderen!

 

Deze uitwerking kan worden gebruikt voor fase 3 (Planuitwerking & beplanting)

Panorama van een tuinontwerp

Bedrijven, instellingen en overheden

Ook bij vraagstukken van bedrijven, adviesbureaus, projectontwikkelaars, (zorg)instellingen en overheden heeft Groenr naast architectuur, omgeving en gewenste functionaliteit altijd de focus op een uniek plan liggen met een bijzondere aankleding en karakteristieke beplanting.

Groenr is hierin inzetbaar voor:

 • Vaststellen opdracht met bijbehorend Programma van Eisen (PVE)
 • Ontwerpfase (visie/masterplan- schets-, voorlopig- en definitief Ontwerp)
 • Planuitwerking (werktekeningen, bodemadvies en beplantingsplan)

 

Vaak is hierbij sprake van multidisciplinair samenwerken. Voor Groenr is samenwerken in de keten vanzelfsprekend!

Tarieven

Indien je kiest voor de diensten van Groenr dan kunnen wij in het kosteloze (telefonische) intakegesprek bepalen voor welke van de onderstaande opties wordt gekozen. Welke optie je ook kiest of welke optie van toepassing is, te allen tijde staat het belang van jou en dat van jouw vraagstuk centraal.

 

 • Optie 1. Met iedere opdrachtgever wordt de gewenste dienstverlening doorgenomen en zal een uurtarief worden afgesproken, waarbij tevens een globale inschatting zal worden gemaakt het mogelijk te besteden aantal uren.
 • Optie 2. Waar mogelijk, kan ook een zogenoemd ‘vast’ bedrag worden afgesproken, waartegen Groenr de werkzaamheden zal verrichten binnen uw opdracht.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

  Tip: Dagje Den Bosch

  Groenr is gevestigd in het stadscentrum van Den Bosch. Onze gasten combineren een bezoek aan Groenr veelal met een activiteit in het historisch stadscentrum. Kijk voor alle activiteiten op dagjedenbosch.com.