Groenr

Bij aanvang van dit project had de architect twee scenario’s voor een uitbouw gemaakt bij deze jaren 70 woning in Boscche school stijl. Middels de wensen voor de tuin zijn de scenario’s getoetst. Na zorgvuldige afweging is gekozen voor een uitbouw met lamellendak aan de living, wat zorgt voor een aangename schaduwplek en een perfecte connectie tussen binnen en buiten. Op zonnige dagen is dit de plek waar de overmatige zonnestralen het comfortabele vertoeven belemmeren.

Een belangrijke wens was om in de tuin te kunnen zwemmen met het gevoel van een natuurvijver. Binnen het ontwerp is het zwembad daarom deels omsloten met wuivende siergrassen, waardoor een natuurlijke sfeer ontstaat. De wanden van de tuin zijn bewust vormgegeven om ook in de avonduren een huiselijk gevoel te creëren en de tuin uitnodigend te maken voor jaarrond gebruik.

Om de strakke Boscche school stijl te benadrukken, zijn witkleurige plantframes in het ontwerp opgenomen, waarin witte hortensia ‘Annabelle’ kunnen worden geplaatst. Een strak gazon en meerstammige bomen, worden toegevoegd en dragen bij aan een prachtige esthetiek van de architectuur.

Voor het gemak van de bewoners is er een slim en geautomatiseerd beregeningsplan opgesteld, zodat de tuin tijdens droge periodes automatisch wordt besproeid en de planten altijd in optimale conditie blijven.

De tuin wordt verrijkt met strategisch geplaatste dimbare LED-verlichting, waardoor de sfeer naar wens kan worden aangepast. Hierdoor ontstaat een warme en gezellige ambiance, die ideaal is voor ontspanning, zowel alleen als in het gezelschap van familie en gasten.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:
 
  • Keuze scenario voor uitbouw met lamellendak aan living voor schaduw en binnen-buiten connectie
  • Zwembad deels omsloten met wuivende siergrassen voor natuurlijke sfeer
  • Inpassing tuinwanden voor huiselijk gevoel en uitnodigende tuin, ook in avonduren
  • Witkleurige plantframes voor strakke Boscche school stijl te benadrukken met witte Hortensia’s
  • Strak gazon en meerstammige bomen voor extra esthetiek
  • Slim geautomatiseerd beregeningsplan voor gemak en optimale plantconditie
  • Strategisch geplaatste dimbare LED-verlichting voor warme en gezellige sfeer

Projectpartner

Architectuur:  Jeroen Dingemans