Groenr

Kennismaken en inventarisatie

Tijdens een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek luisteren we naar uw wensen en eisen voor de tuin. 

Als de huidige beplanting niet de gewenste uitstraling heeft, sfeer mist, of te arbeidsintensief is om te onderhouden, dan onderzoeken we alle factoren die van invloed kunnen zijn. 

We beoordelen de kwaliteit van de bestaande bodem en controleren of er bijvoorbeeld een watervoorziening aanwezig is. Al deze aspecten nemen we mee in ons advies om te kijken naar mogelijke verbeteringen en oplossingen.

Bepalen van uw einddoel en eindbeeld

Tijdens de bespreking bepalen we samen wat uw gewenste einddoel is voor de nieuwe beplanting. We bekijken de mogelijkheden om bestaande beplanting (deels) te hergebruiken, zodat we de gewenste sfeer kunnen creëren. 

Daarnaast bespreken we uw voorkeuren met betrekking tot kleuren van bloemen – welke kleuren u juist wel of juist niet wilt zien in de tuin. We kijken ook naar de hoeveelheid schaduw en zon die u in de tuin wenst, evenals het gewenste niveau van privacy. Dit kan ook een mooi moment zijn om uw tuin te voorzien van (extra) verlichting.

Bovendien nemen we uw beschikbare tijd en bereidheid voor onderhoud in overweging, zodat we een passend ontwerp kunnen maken dat bij uw situatie past. 

Door al deze aspecten te toetsen, zorgen we ervoor dat het uiteindelijke ontwerp naadloos aansluit bij uw gewenste eindbeeld.

GPS-inmeting van plantvakken en bodemstructuur

Als u een tekening heeft van de bestaande tuin, kunnen we deze gebruiken als basis om de tuin te voorzien van een verfrissende update met nieuwe beplanting. Als er geen tekening beschikbaar is, maken we gebruik van een GPS-instrument om alle plantvakken nauwkeurig in te meten. Ook bekijken we de structuur van de bodem.

Op basis hiervan kunnen we u voorzien van een passend beplantingsadvies, inclusief de juiste plantsoorten en de benodigde hoeveelheden. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw tuin op een doordachte en esthetische manier wordt vernieuwd met een weloverwogen beplantingsplan met bijpassend advies voor bodemverbetering.

Aanplantservice

Na het overhandigen van het omvormingsadvies, kunnen we desgewenst de aanleg van nieuwe beplanting inclusief bijbehorende techniek, zoals beregeningssystemen, verlichting en groeiplaatsinrichting, volledig in eigen beheer uitvoeren met onze eigen vakmensen. Met het speciale assortiment aan (vorm)beplanting, dat grotendeels afkomstig is uit onze eigen biologische kwekerij, kunnen we u verzekeren dat uw tuin al na één groeiseizoen een onderhoudsvriendelijke groene oase zal zijn. U kunt altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen voor de uitvoering van het advies, zonder enige verplichtingen.