Groenr

In de nieuwbouwwijk Park Maashorst in Uden staat een opvallende villa met een unieke dakvorm. Onze opdracht was om deze villa te omringen met een groene omgeving die nog meer tot zijn recht komt. Grote raampartijen vanuit de keuken bieden een weids uitzicht op het terras, dat omgeven is door bijzondere vormbomen. Deze bomen zijn zorgvuldig geplaatst om een groen dakgevoel te creëren, zonder dat een stam in het midden van het terras het uitzicht belemmert. Het terras vormt een naadloze overgang naar de rest van de tuin, waar ook een sfeervol overdekt zitgedeelte te vinden is.

Aan de zijkant van de woning is slimme ruimte gecreëerd voor het plaatsen van de kliko’s, waardoor ze netjes uit het zicht zijn. De oprit is royaal voorzien van halfverharding, wat veel parkeermogelijkheden biedt.

Het hemelwater dat op de verharde oppervlakken valt, wordt geleid naar de wadi in de voortuin. Deze wadi is omgeven door natuurlijke heesterbeplanting, waardoor het naadloos opgaat in de omgeving en nauwelijks opvalt.

Dankzij het zorgvuldig ontworpen groen en de strategische plaatsing van elementen is de villa nu omgeven door een groene oase waar bewoners en hun gasten kunnen ontspannen en genieten. Het samenspel van natuurlijke elementen en praktische voorzieningen maakt deze tuin tot een harmonieuze en sfeervolle buitenruimte.

Van bestaand naar bijzonder...


  • Groene omgeving rondom de villa met bijzondere vormbomen voor een groen dakgevoel
  • Grote raampartijen vanuit de keuken bieden weids uitzicht op het terras met groene omgeving
  • Toepassing tegels van gebakken klinkers met 2 x 1 meter voor terras en wandelpaden
  • Ruimte aan de zijkant  van de woning voor de kliko’s
  • Ruime oprit met halfverharding
  • Hemelwater op verharde oppervlakken wordt geleid naar de natuurlijke wadi in de voortuin

Projectpartner

Architectuur:  Lenz Architecten