Groenr

Bij aanvang van dit project was het behoud van het bestaande overdekte zitgedeelte en tuinberging een belangrijk uitgangspunt. De centrale vraag was echter waar het zwembad het beste kon worden geplaatst. Na zorgvuldige afweging is een ideale locatie gevonden die niet alleen voldoende licht biedt, maar ook ruimte rondom het bad creëert om te zonnen en te loungen. Hierdoor ontstaat een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en het water.

Een groene setting is rondom het zwembad gerealiseerd, waar Dennenbomen kunnen uitgroeien tot een prachtig decor dat het hele jaar door voor privacy zorgt. Een lint van siergrassen is strategisch geplaatst, waardoor het zwembad subtiel zichtbaar is vanuit de woning, terwijl vanuit het zwembad en de lounge een omsloten gevoel wordt gecreëerd. Op zit- en zwemhoogte is er een wat omsloten uitzicht, terwijl op sta-hoogte een speelse blik door de hele tuin mogelijk is.

Om de tuin een elegante omkadering en aankleding te geven, is de pergola in stijl met de bestaande elementen in de tuin doorgetrokken. Hierdoor krijgt de tuin op hoogte een harmonieuze uitstraling en wordt er een verfijnd geheel gecreëerd.

Om het onderhoud van de tuin te vergemakkelijken, is er een slim en geautomatiseerd beregeningsplan opgesteld. Dit zorgt ervoor dat de tuin tijdens droge periodes automatisch besproeid wordt, waardoor de planten altijd voldoende water krijgen en er fris en groen bijstaan, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar.

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de verlichting, die de tuin in de avonduren transformeert tot een betoverende plek. De strategisch geplaatste dimbare LED-verlichting kan naar wens worden aangepast, waardoor de tuin een warme en gezellige sfeer krijgt. Dit creëert de perfecte ambiance waarin de bewoners en hun gasten nog langer kunnen genieten van de tuin, zelfs als de zon ondergaat.

Al met al is dit project een schitterend voorbeeld van een doordacht ontwerp dat alle elementen harmonieus samenbrengt: een prachtig zwembad, een groene en serene omgeving, slimme beregening en sfeervolle verlichting. De tuin is een oase van rust en schoonheid, waar de bewoners keer op keer kunnen genieten van een betoverende buitenruimte.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Behoud van bestaand overdekt zitgedeelte als uitgangspunt
  • Ideale locatie voor zwembad gevonden met voldoende licht en ruimte om te zonnen en loungen
  • Groene setting rondom zwembad met Dennenbomen voor privacy
  • Strategisch geplaatst lint van siergrassen voor subtiel zichtbaar zwembad vanuit woning en omsloten gevoel vanuit zwembad en lounge
  • Pergola in stijl met bestaande elementen voor elegante omkadering op hoogte
  • Slim en geautomatiseerd beregeningsplan voor eenvoudig onderhoud van de tuin
  • Verlichtingsplan met dimbare LED-verlichting voor betoverende sfeer in avonduren

Projectpartners

Zwembad & techniek:  Van Gemert Zwembaden

Bouwkundige elementen: Verbeek Bouwbedrijf