Groenr

In het Udense nieuwbouwplan Park Maashorst, gelegen naast Natuurpark de Maashorst, is een compleet nieuwe woonwijk gerealiseerd. Binnen dit project hebben we de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor een tuin met een overdekt zitgedeelte en een tuinberging voor fietsen, tuingereedschap en tuinkussens. Aan de woning is een centraal zonneterras voorzien van grote betontegels met rondom parasolbomen. Daarnaast is er rekening worden gehouden met de inpassing van een stookplek in een sfeervolle zitkuil en een toekomstige jacuzzi, allemaal in harmonie met de architectuur van de woning.

Het ontwerp is zorgvuldig vormgegeven, waarbij groen fungeert als een verbindend element tussen de tuin en het bestaande landschap. Niet alleen draagt het groen bij aan een prachtig uitzicht, maar het dient ook als privacy-scherm om een serene en afgeschermde omgeving te creëren met de buren.

Daarnaast hebben is ook binnen de planvorming rekening gehouden met een sproeisysteem. Een plan voor tuinverlichting maakt het tuingenot compleet, zodat de tuin ook ’s avonds een oase van rust en comfort is.

In de voortuin is rekening gehouden met parkeren op halfverharding en een in groen verborgen plek voor de kliko’s. Het regenwater op de bestrate oppervlakken wordt afgevoerd naar de wadi in de voortuin.

Het resultaat is een prachtig en doordacht tuinontwerp dat perfect aansluit bij de architectuur van de woning en de omgeving. De tuin biedt niet alleen een fijne plek om te ontspannen en te genieten, maar ook een sfeervolle ambiance voor gezellig samenzijn met vrienden en familie.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Inpassing van een overdekt zitgedeelte en tuinberging 
  • Centraal zonneterras met grote betontegels en parasolbomen
  • Inpassing van stookplek in sfeervolle zitkuil en toekomstige jacuzzi
  • Groen als verbindend element voor prachtig uitzicht en privacy
  • Sproeisysteem en tuinverlichting voor comfort en gezelligheid
  • Harmonieus ontwerp dat past bij de architectuur en omgeving
  • Parkeren op halfverharding in de voortuin 
  • Plek voor kliko’s in het groen

Projectpartner

Architectuur:  Lenz Architecten