Groenr

Dit inspirerende project begon met een gedegen analyse van de bouwplannen voor de voormalige villa. Het doel was om een prachtig ontwerp te creëren dat naadloos aansluit op het geheel en de bewoners optimaal laat genieten van hun buitenruimte.

De voortuin is slim benut met ruimte voor parkeervoorzieningen op grote betontegels van 2 x 1 meter. Hierdoor is er voldoende plaats om meerdere voertuigen te parkeren, en dankzij de carports met lamellendaken zijn de auto’s beschermd tegen zonlicht, vallende bladeren en eikels, wat het onderhoud en schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijkt.

Bij de planvomring van de tuin is er veel aandacht besteed aan het behoud van de bestaande bomen. Hun groeiplaatsen zijn zorgvuldig in kaart gebracht, waardoor deze prachtige natuurlijke elementen duurzaam behouden blijven. De bomen bieden niet alleen een mooie visuele aanvulling op de tuin, maar ze dragen ook bij aan een gezond ecosysteem en creëren een rustgevende sfeer.

Om het hoogteverschil tussen de woning en de tuin te overbruggen, is er een loper van betontegels aangelegd. Dit pad fungeert niet alleen als praktische verbinding, maar heeft ook de functie van terras. Het creëert een uitnodigend traject dat de bewoners uitnodigt om de tuin te verkennen en te genieten van alle hoeken ervan.

Het zonneterras is een echte eyecatcher in de tuin. Gevormd als een vlonder, biedt het een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. De draaibare parasolplant voegt niet alleen een decoratief element toe, maar het zorgt ook voor een aangename schaduw op warme dagen, waardoor het terras een perfecte plek wordt om te vertoeven, zelfs bij hoge temperaturen.

Voor de kinderen is er rekening gehouden met een speelgazon, waar ze naar hartenlust kunnen rennen, spelen en ontdekken. De toevoeging van speeltoestellen, zoals een schommel en een trampoline, maakt de tuin tot een waar kinderparadijs.

De kavel is optimaal benut door organische wandelpaden en zitgelegenheden van een halfverharding te creëren. Deze paden nodigen uit tot wandelingen door de tuin en bieden verschillende plekken om te ontspannen en te genieten van de natuur om hen heen.

Dankzij een slim en geautomatiseerd beregeningsplan wordt de tuin automatisch besproeid tijdens droge periodes. Een doordachte plan voor dimbare LED-verlichting transformeert de tuin in de avonduren tot een betoverende plek. De verlichting is strategisch geplaatst en kan naar wens worden aangepast, waardoor de tuin een warme en gezellige sfeer krijgt. 

De plantstructuur met wintergroene snoeivormen voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin. Het hele jaar door behoudt de tuin een groene uitstraling en tijdloze schoonheid, waardoor het een oase van rust en sereniteit wordt voor de bewoners.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

 • Parkeervoorzieningen in de voortuin op grote betontegels van 2 x 1 meter
 • Carports met lamellendaken om bescherming te bieden tegen vallende eikels en bladeren
 • Behoud van bestaande bomen met voldoende onder- en bovengrondse groeiplaatsen in de hele tuin
 • Hoogteverschil tussen woning en tuin opgevangen door een loper van betontegels als pad en terras rondom de woning
 • Vlonder als zonneterras met een draaibare bijzondere parasolplant in pot voor extra comfort en sfeer
 • Speelgazon met aparte plek voor de speeltoestellen
 • Optimaal gebruik van de kavel door organische wandelpaden met zitgelegenheden 
 • Plan voor beregening en verlichting
 • Plantstructuur met wintergroene snoeivormen voor een altijd groene uitstraling
 • Opslagruimte in de achtertuin
 • Dimbare LED-verlichting voor diverse sfeermogelijkheden in de avonden

Projectpartner

Architectuur:  Kantoor Princen