Groenr

De tuin rondom deze moderne villa is slim ontworpen met een parkeerzone voorzien van waterdoorlatende en overrijdbare grasstroken. Een wadi is ingepast om het hemelwater lokaal te laten infiltreren.

De keuken, gelegen op een hoger niveau in de achtertuin, hetgeen komt door de woon- en leefkelder met het natuurlijke aflopende landschap biedt door de grote raampartijen een betoverend uitzicht op de achtertuin. Kortom een schitterende kans voor ultieme groenbeleving.

Het gazon direct nabij de kelder en  de keuken, dat een organische vorm heeft en als een groene loper door de tuin loopt, wordt verfraaid met karakteristieke bomen, waardoor de tuin een prachtige en uitnodigende bomenlaan krijgt. Vanaf de keuken en het aangrenzende overdekte terras is daarmee een adembenemend panoramisch uitzicht op deze weelderige groene pracht.

De wens is om na een lange werkdag ook buiten te kunnen ontspannen en genieten. Bijzondere lichtarmaturen aan de woning en in de tuin zorgen voor een betoverend effect, vooral met hangende armaturen in de bomen. Het overdekte zitgedeelte aan de keuken biedt de mogelijkheid om beelden te projecteren op een tuinmuur, terwijl de bijpassende overige tuinumren andere een omsloten gevoel creëren, perfect voor het plaatsen van een jacuzzi met een aparte plek waar vanuit daar ook buiten TV gekeken kan worden. 

De nadruk ligt op het genieten van de tuin temidden van het groen in plaats van alleen langs de zijkanten. Dit biedt ook een duurzame groeiplek voor de bomen op de langere termijn. Het hoogteverschil wordt opgevangen met betonnen trapelementen nabij het overdekt zitgedeelte. Een aansluitend gazon met trampoline maakt de speelervaring voor kinderen compleet. Al met al is dit een tuin waarin harmonieus groen, ontspanning en plezier hand in hand gaan. 

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Waterdoorlatende en overrijdbare grasstroken binnen de parkeerzone
  • Inpassing van wadi om het hemelwater lokaal te laten infiltreren
  • Organisch gevormd gazon als groene loper, verfraaid met karakteristieke bomen voor een prachtige bomenlaan
  • Bijzondere lichtarmaturen, inclusief hangende armaturen in de bomen, zorgen voor een betoverend effect in de avonduren
  • Overdekt zitgedeelte aan de keuken met mogelijkheid tot het projecteren van beelden op een tuinmuur
  • Focus op genieten te midden van het groen en duurzame groeiplek voor bomen op de langere termijn
  • Hoogteverschil opgevangen met betonnen trapelementen nabij overdekt zitgedeelte
  • Aansluitend gazon met trampoline voor speelplezier van kinderen

Projectpartner

Architectuur:  Lenz Architecten