Groenr

Deze bungalow, prachtig gelegen aan de rand van een landelijk gebied in Cromvoirt, is ontworpen met een centrale langwerpige leefkeuken-living die een adembenemend panoramisch uitzicht op de tuin biedt. De bewoners hebben een voorliefde voor waterleven, wat heeft geleid tot het ontwerp van een elegante vijver in het midden van de tuin. Hierin is een zitelement geplaatst dat niet alleen een esthetisch middelpunt is, maar ook een plek biedt om te genieten van het waterleven te midden van het weelderige groen.

Het ingenieuze idee van het omliggende glooiende gazon is ontstaan door gebruik te maken van de vrijkomende grond uit de vijver en zitkuil. Dit creëert een natuurlijk hoogteverschil rondom de vijver en versterkt de bijzondere sfeer rondom de architectuur van de bungalow. Verschillende bomen worden strategisch geplaatst om de groenstructuur te versterken, terwijl vaste planten en heesters in de borders gedurende het hele jaar voor groenplezier zorgen.

In de voortuin is er ruimte voor het parkeren van voertuigen en tevens is er handige opslagruimte voor de kliko’s voorzien. Vanuit de lager gelegen slaapkamer is er een fraai uitzicht op een keerwand, die elegant is bekleed met hout passend bij de stijl van de bungalow. Deze keerwand vormt een rustig decor voor een intieme binnentuin met lounge/meubilair en bijzondere vormbomen, waar de bewoners in alle privacy kunnen ontspannen en genieten van de groene omgeving.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Vijver als elegant middelpunt van de tuin, voorzien van zitelement om van het waterleven te genieten
  • Glooiend gazon ontstaan uit vrijkomende grond uit de vijver en zitkuil, versterkt de sfeer rondom de bungalow
  • Strategisch geplaatste bomen en vaste planten en heesters in borders zorgen voor jaarrond groenplezier
  • Voortuin biedt parkeergelegenheid en opslagruimte voor kliko’s
  • Lager gelegen slaapkamer biedt toegang tot Intieme binnentuin met loungemeubilair en bijzondere vormbomen om te kunnen ontspannen in een groene omgeving

Projectpartner

Architectuur:  XVW Architectuur