Groenr

De bewoners waren al in bezit van een jacuzzi uit de vorige woonsituatie. De toen nog kale tuin bood weinig privacy en beide buren hadden al een overkapping aan hun huis geplaatst. Dieper in de tuin voelde men zich bekeken door de dakkapellen en dakramen van de overburen. 

Ondanks deze uitdagingen, hadden ze de wens om na een drukke werkdag het hele jaar door te kunnen ontspannen en te genieten van de seizoenen vanuit de jacuzzi, maar ook met het gezin in een overdekt zitgedeelte met buitenkeuken.

Tijdens de ontwerpfase is het idee ontstaan om een gedeelte van de muur en deur weg te nemen, heeft geleid tot de inpassing van een glazen uitbouw met douchegedeelte. Hierdoor ontstaat er een gevoel van echte verbinding tussen de jacuzzi en de tuin. Daarnaast is er een overdekt zitgedeelte met buitenkeuken gecreëerd, zodat je het hele jaar door van de tuin kunt genieten, ongeacht het weer.

De keramische woodlook vloer fungeert als een loper en loopt naadloos door naar de tuin, waar het dienstdoet als zonneterras. Verder is er gezorgd voor verharding in de hele tuin, zodat er overal comfortabel gezeten kan worden.

Om het gevoel van privacy te vergroten, is er slim gebruikgemaakt van groen in de tuin. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen zonder het gevoel te hebben bekeken te worden.

’s avonds zorgt de verlichting voor een sfeervolle ambiance, waardoor de tuin ook in de avonduren een plek is om te genieten.

 
 

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Ontwerp voor bouwkundige aanpassing met glazen uitbouw voor optimale tuinbeleving vanuit de jacuzzi
  • Overdekt zitgedeelte met buitenkeuken voor gezelligheid en ontspanning
  • Keramische woodlook vloer als eenheid en zonneterras voor genieten van de zon
  • Bekleding tuinmuur met hardhouten panelen
  • Functionele verharding voor comfortabele zitplekken in de tuin
  • Privacy en optimale seizoensbeleving met groen
  • Sfeervolle verlichting voor betoverende avonden

Projectpartners

Plantbakken:  Adezz

Schuttingpanelen:  Awood

Bestrating:  V/d Bosch Tuin & Terras