Groenr

Een uitdagende opdracht om een bestaande tuin, met behoud van de grote Esdoorn om te toveren tot een onderhoudsvriendelijk groen zwemparadijs. Het belangrijkste doel was om het hoogteverschil op de kavel op een slimme en toegankelijke manier op te lossen en het terras bij de woning beter te verbinden met het lager gelegen tuingedeelte.

Het resultaat is een unieke stadstuin waarin een zwembad en techniekruimte vakkundig zijn ingepast, waarbij zwemmen in een sfeervolle groene oase nu mogelijk is.

Om optimaal te kunnen genieten van de buitenruimte, zijn zonneterrassen met de nodige privacy toegevoegd. Het onderhoudsvriendelijke groen zorgt het hele jaar door voor de gewenste groene ambiance.

In de avonden wordt het zwembad met strategisch geplaatste tuinverlichting gevoelsmatig meer bij de woning betrokken, ondanks dat het lager ligt. De verlichte traptreden maken de toegang vanaf de woning naar het zwembad aantrekkelijk, veilig en stijlvol.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Het hoogteverschil op de kavel is op een slimme en toegankelijke manier opgelost
  • Een zwembad en techniekruimte zijn vakkundig ingepast, waardoor zwemmen in een sfeervolle groene oase nu mogelijk is
  • Privacy en zonneterrassen zijn toegevoegd om optimaal te kunnen genieten van de buitenruimte
  • Het onderhoudsvriendelijke (vorm)groen biedt het hele jaar door een sfeervolle basis aan de tuin
  • Door strategisch geplaatste verlichting lijkt het zwembad in de avonden gevoelsmatig meer bij de woning betrokken, ondanks dat het lager ligging
  • De trap met verlichte traptreden maakt de toegang naar het zwembad aantrekkelijk, veilig en stijlvol

Projectpartners

‘Zwembad:  Vissers Zwembaden & Starline Pool

Vlonder:  Awood

Techniek:  VeBa Elektro