Groenr

In de zoektocht naar een gedegen afscheiding tussen de tuin en de nabijgelegen autoweg, wilden de bewoners een subtiele oplossing zonder een echt omsloten gevoel te creëren. De oplossing lag in het plaatsen van natuurlijke wanden in organische rondingen langs de kavelgrenzen. Hierdoor is niet alleen de gewenste privacy en geluidreductie ontstaan, maar ook de mogelijkheid om direct de tuin optimaal in te delen.

De oorspronkelijke kijktuin transformeerde zo in een betoverende parktuin, vol mogelijkheden. De entree van de woning heeft een imposantere en gastvrije uitstraling gekregen. Met wintergroene snoeivormen en onderhoudsvriendelijke maatregelen zoals een robotmaaier en halfverharding bij de gazonranden is de tuin ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden.

Kleurrijke heesters en vaste planten zijn slim gepositioneerd om gedurende alle seizoenen kleur en leven in de tuin te brengen. Het parkachtige gevoel wordt versterkt door de strategisch geplaatste lantaarnpalen. Bovendien heeft de woning een update gekregen met de toevoeging van zonnepanelen en een nieuw kleurenpalet voor muren en kozijnen.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Creëren van privacy en geluidreductie met natuurlijke wanden vanaf de autoweg
  • Het geven van een imposantere entree aan de woning
  • Het optimaal indelen van de kavel en omvormen van een kijktuin naar een aantrekkelijke leeftuin
  • Het gebruik van wintergroene snoeivormen om het hele jaar door groen te behouden
  • Het bieden van ruimte voor bloeiende heesters en vaste planten om kleur en leven in de tuin te brengen.
  • Het creëren van een parkgevoel met een extra dimensie dankzij de lantaarnpalen en de vele zitplekken
  • Een kleuradvies voor de woning om het geheel beter in harmonie te laten zijn met de omgeving

Projectpartners