Groenr

Sinds 2021 heeft VeBa Elektro haar intrek genomen in het historische pand aan de Restelsweg in Heeswijk-Dinther. Dit bijzondere pand, ooit opgericht als zuivelfabriek genaamd “de Dageraad,” kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1899, zoals vastgelegd op de jaartalsteen die pastoor F. Jansen op 18 november 1899 is aangebracht. In latere jaren, in 1916, werd het pand omgevormd tot een woonhuis, nadat de stoomzuivelfabriek “Onder Gods zegen” hier werd gerealiseerd. Inmiddels is het cultuur-historisch pand volledig gerenoveerd en blijft dit karaktervolle gebouw een uniek en waardevol stukje cultureel erfgoed in de regio.

Het terrein rondom het pand is zorgvuldig ontworpen met een optimale indeling van functionele zones, waaronder riante parkeerplaatsen voor bezoekers, leveranciers en personeel. De entree voor bezoekers is voorzien van een prachtige trap die leidt naar de voordeur, met grote betonplaten van 2 x 1 meter omringd door een weelderige bloeiende heesterbeplanting voor een jaarrond groenbeleving. Daarnaast is er strategisch geplaatste verlichting in de tuin om de expertise op het gebied van elektrotechniek op een professionele manier te presenteren, zowel overdag als ’s avonds.

Van bestaand naar bijzonder...

Met de volgende toevoegingen van Groenr:

  • Een ontwerp met een brede trap die als statige entree naar de voordeur leidt, waardoor gasten warm welkom worden geheten bij aankomst.
  • Praktisch ingepaste parkeergelegenheden om bezoekers, leveranciers en personeel voldoende ruimte te bieden en het terrein efficiënt te benutten.
  • Een groenstructuur bestaande uit meerstammige bomen en heesters die een natuurlijk en sfeervol karakter toevoegen aan de omgeving.
  • Organisch gevormde plantbakken met een uniek kleurenpalet, waardoor een speelse en harmonieuze uitstraling ontstaat rondom het cultuur-historisch pand.
  • Met doordachte vormgeving en kleurgebruik wordt een zachte aankleding gecreëerd die het pand omhult met een esthetische en rustgevende uitstraling.
  • Onderhoudsvriendelijke heesterbeplanting die deels gedurende het hele jaar groen blijft en weinig onderhoud vraagt, zodat het terrein er altijd verzorgd uitziet zonder veel inspanning.

Projectpartners

Verlichting & laadpalen:  VeBa Elektro

Eikenhouten constructies:  V&S Authentiek Bouwen