Groenr

In het verleden was de entree van deze prachtige villa in de Kempische bouwstijl voorzien van een Buxushaag met Rozen. Helaas heeft de beruchte Buxusmot zijn sporen nagelaten, waardoor de oorspronkelijke beplanting aangetast is. Bovendien vergde het onderhoud van de bestaande beplanting en het regelmatige snoeiwerk veel tijd en inspanning.

Om een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing te bieden, is er besloten om wintergroene randbeplanting toe te passen. Deze groenblijvende beplanting biedt het hele jaar door een fraaie uitstraling en vergt minder onderhoud dan de vorige Buxushaag. De wintergroene randbeplanting kan naar wens strak in vorm worden gesnoeid voor een klassieke uitstraling, of juist iets losser worden gelaten voor een meer natuurlijk en speels effect, zoals te zien is op de foto’s.

Als aanvulling op de wintergroene beplanting zijn er siergrassen met een subtiel rode gloed toegevoegd. Deze siergrassen vormen een prachtige harmonie met de buitenwerker van de woning en de wuivende bloeiende aren voegen een vleugje kleur en leven toe aan de entree.

Het resultaat is een weelderige en onderhoudsvriendelijke entree die de villa een warm welkom biedt en past bij de sfeer van de omgeving.

Oude situatie

Projectpartner