Wonen aan het water!

Een bouwkavel aan het water gekocht, plannen gemaakt met de architect voor de woning en de aannemer al gestart met de bouwwerkzaamheden. Een mooi moment om plannen te maken voor de buitenruimte. Een bijpassende functionele buitenomgeving. Een kindvriendelijke leeftuin met een optimale waterbeleving zijn de uitdagingen binnen dit project.

Om geen kostbare grondoppervlakte te verspillen aan een schuin talud naar het lager gelegen water is gekozen voor een keermuur, waarmee twee verschillende leefzones ontstaan. Binnen de zone rondom de woning kunnen de kinderen veilig spelen op een groot terras en een gazon met trampoline. Tussen de overgang van het gazon en de keermuur komt een haag met hekwerk en een looppoort als toegang naar het lager gelegen vlonderdek. De haag is zodanig van hoogte dat uitzicht vanuit de woning naar het water en vanaf de vlonder naar de woning mogelijk blijft. Het verlaagde vlonderdek biedt tevens beschutting tegen wind. De bomen rondom en in het vlonderdek zelf kleden dit riante terras aan. Middels een trap vanaf het dek is ook het strandje beschikbaar naar het water in de zomer (zomerpeil). Het waterpeil komt in de winter tot net onder de vlonder, zodat het buitenparket niet aangetast kan worden.

Naast het vlonderdek aan het water, vele zitmogelijkheden rondom de woning, gazon met trampoline, subtiele verlichting en een praktische oprit zal ook een diversiteit aan bloeiende beplanting de bewoners ieder seizoen tuinplezier gaan bezorgen.

LOCATION
Nijmegen
COMPLETION
Summer 2020
AREA
975 m2
CATEGORIES
SHARE

Geleverde diensten: Ontwerpsessie, 2D & 3D ontwerp, planuitwerking en bouwbegeleiding

360° panorama van het tuinontwerp

Architect woning: O5B architecten

Ontwerp tuin: Groenr

Aannemer: P. Kaal

Klantervaring

Na de tekensessie was een verrassend schetsplan het resultaat. Op aanraden van Bart hebben we het plan even laten bezinken en materialen bekeken. Daarna is het definitieve ontwerp gemaakt.
Jacquelijn & Joris