Revitalisering '30 villa

Deze karakteristieke twee-onder-een-kapwoning komt uit de jaren ’30 en bevindt zich in een lommerrijke woonwijk in Bilthoven. De bestaande woning is ingrijpend gerenoveerd en voorzien van een lichte, moderne uitbouw. De woning is aangepast om beter tegemoet te komen aan de eisen van deze tijd en tegelijkertijd zijn ook de oorspronkelijke details teruggebracht.

In het ontwerp van de nieuwe uitbouw staan licht en transparantie centraal. Door toepassing van de glazen achtergevel als de nieuwe glazen entree blijven oorspronkelijke zichtlijnen tussen het woonhuis en de garage intact. De huidige garage wordt op een later moment als kantoorruimte bij de woning betrokken.

De voortuin biedt naast parkeergelegenheid ook bergruimte voor de kliko’s en een met groen omgeven terras nabij de entree van de woning. Hiermee is vanuit de voordeur het terras zichtbaar en niet direct de auto’s, fietsen en kliko’s. Het klinkerpad in een organische vorm en het plateau nabij de voordeur geven de entree routing en body.

In de achtertuin heeft het terras van gebakken klinkers ook organische vormen. Om de architectuur van de uitbouw extra kracht te geven is gekozen voor een louvredak boven het terras met een zwarte pergola-constructie. Dit in combinatie met een glooiend gazon met de bestaande bomen, speelplekken voor de kinderen en vele bloeiende beplanting maken de tuin voor dit gezin compleet voor vele jaren woon- en tuinplezier.

LOCATION
Bilthoven
COMPLETION
Summer 2020
AREA
450 m2
CATEGORIES
SHARE

Situatie na verbouwing van de woning

Geleverde diensten: Ontwerpsessie, 2D & 3D ontwerp, planuitwerking en bouwbegeleiding

360° panorama van het tuinontwerp

Architect woning: Atelier GisTH

Ontwerp tuin: Groenr