Een bijzondere entree

DESIGN BY GROENR

CATEGORIES
COMPLETION
Novembre 2015
LOCATION
Uden
AREA
2500 m2

ENTREE JE BUITENOMGEVING MOOIR, SLIMMR & GROENR!

Je gasten verwelkomen met een echte entree!

Een entree voor zakelijke en privé gasten omgeven door Rhododendrons was de wens binnen deze opdracht. De weg is in het verleden opgehoogd door een nieuwe laag asfalt hetgeen wateroverlast gaf bij hevige regenbuien. Het groen gaf in de oude situatie bij het verlaten van de oprit onvoldoende zicht om veilig op de weg te komen.

Doordat er regelmatig zwaar werkverkeer door de entree gaat, is besloten de poort de nodige body te geven. Ook is er rekening gehouden met de ruimte tussen weg en poort. Dusdanig dat auto’s op de eigen inrit kunnen wachten als de poort gesloten is.

Doordat aan de zijkanten van de dubbele poort twee grote wanden staan is besloten om de poort omgekeerd open te laten gaan. Dit geeft tevens de ruimte voor sfeervolle wandverlichting op de juiste plaatsen. Ook is de verlichting ’s avonds functioneel om tijdig te kunnen zien of de poort open of dicht staat.

De RVS-goot in de bestrating dient naast de afwatering ook als fysieke stopstreep indien de poort gesloten is.

Rondom de poort zijn Rhododendrons geplaatst met daaromheen bodembedekkende heesters richting de slootkanten. De poort staat hiermee als het ware in het omliggende landschap.

De poort is voorzien van de nodige beveiliging, intercom, brievenbus en een aparte looppoort met een speels gesitueerde bestrating. Het tuinonderhoud is zover mogelijk geautomatiseerd door een robotmaaier en automatische besproeiing.

 

Betrokken overheidsinstanties: Gemeente Uden & Waterschap Aa en Maas

Geleverde diensten: Ontwerpsessie, planuitwerking in 2D & 3D inclusief bouwbegeleiding

Klantervaring

Groenr heeft onze tuin ontwikkeld, waardoor we nu ook slimmer onderhoud hebben. Onze hovenier komt 4 x per jaar langs om de gehele tuin weer in orde te maken, inclusief het onderhoud aan de automatisering (beregening en robotmaaier). Het verdere onderhoud valt mee door keuzes in de ontwerp- en aanlegfase.
Ellen & Pieter